Vrazova ulica 1
9240 Ljutomer
Prebivalec Slovenije je v letu 2019 v povprečju tedensko zavrgel 1,3 kg hrane. Po oceni je bilo v odpadni hrani 39 % užitnega dela. V velikem deležu je v odpadni hrani tudi krompir pripravljen na različne načine (pire, pražen,…). Ali lahko po kosilu iz krompirja, ki bi končal kot biološki odpadek pripravimo jed, ki jo lahko pojemo za večerjo ali celo pripravimo obrok, ki ga lahko zamrznemo. Izdelava trikotnikov iz krompirjevega testa, ki smo ga pripravili iz ostankov pireja, polnjenih z odlično domačo marmelado, je odlična alternativa, da zmanjšamo količino zavržene hrane. Seveda najboljše je, da pripravimo toliko kot bomo tudi pojedli, a vseeno se nam občasno zgodi, da smo pripravili preveč, zato zavihamo rokave in pripravimo krompirjeve trikotnike, ki jih postrežemo z mešanico maka in sladkorja ter prelijemo s stopljenim domačim maslom.
Delavnica bo potekala, v soboto, 11. 2. 2023, ob 11. uri. Delavnico bo izvajala ga. Nina Žuman, v mobilni kuhinji pred MKC Ljutomer. V primeru slabega vremena bo delavnica v prostorih MKC Ljutomer. Trajanje delavnice približno 2 uri.
Predhodne prijave na telefonsko številko 051 606 775 ali ticljutomer@jeruzalem.si